Szeletelt tégla

Tipp:

Kedves olvasóink!

,,Nem elég''vásárlás előtt árakat begyűjtenünk, hanem burkoló szakember véleményét is ki kell kérnünk ahhoz, hogy megfelelő minőségben az általunk megálmodott téglaburkolat elkészülhessen. Ehhez próbálunk egy kis segitséggel hozzájárulni!

Ezt a téglaburkolatott nagyon sokféleképpen fel lehet használni különböző variáciokban ,de ami a legfontosabb kérdés számomra mindig az, hogy  :     

                     1. KÜLTÉR     vagy

                     2. BELTÉR  ahová elhelyeznénk burkolatunkat.

 Ez a két fő szempontunk ami alapján döntéseinket meg kell hoznunk. Nagyon fontos dolog a felületimpregnálás. Gondolom sokaknak jut eszébe azonnal, de én erre csak a végénél térnék ki. A tégla kiválasztásánál is figyelembe kell vennünk ezeket a dolgokat. Két fő csoportra választhatnánk szét a téglánkat miután felszeleteltük. Van kettő külső szeletünk (ez rusztikusként terjedt el) és van több szeletünk aminek száma függ a téglánk méretétől és az általunk legyártani kivánt burkolat vastagságától amit (belső) szeletként emlitünk. Egyéni ízlésünktől függ, hogy melyiket válasszuk, mert a maga nemében mindegyikből szép és tartós dolgokat készithetünk. Amiről még pár szót kellene említenem az hozzátartozik és segit abban, hogy a leendő vásárló és eladó közötti bizalmi viszony kialakulhasson. Mivel rengeteg féle nagy, kis, mészhomok, klinker, agyag, vasas és felsorolásom még egy darabig folytathatnám tégla létezik, ezek mind más méretüek, keménységüek. Még arról nem is tettem emlitést, hogy mostanában kezd elterjedni az égetett cserepek szeletelése is. Tulajdonságaik alapján dönthetünk arról, hogy melyiket hova és hogyan célszerű alkalmaznunk. Ezek azok az információk amikre mindenféleképpen szükségünk van ahhoz, hogy 100%-osat alkothassunk, szépségben és tartosságban. Nem mindegy pl: milyen keménységű téglaszeletet teszünk járófelületre! Ügyeljünk mindig arra is, hogy egyféle téglából vegyük meg az egész mennyiségünket!

Ezeket a kérdéseket mindig tegyük fel az eladónak vásárlás elött!!! 

A megfelelő téglaszeletünk kiválasztása után felmerül még egy pár kérdés amire megoldást kell találnunk. Ilyen kérdés az például, hogy melyik rakási módszert válasszuk: fugával, fuga nélkül. Milyen fugázási módszert válasszunk? Legyen esetleg szines a fuga? Tegyünk bele mintát? Mivel fugázzunk? Hogy legyen teljesen tiszta a felületünk? Szükséges-e dilatálnunk? Vagy ha valamit már elrontottunk, hogyan lehet helyrehozni? Mindezekre a felmerűlő kérdésekre nagyon szivesen válaszolunk akár e-mailben, vagy telefonon hiszen a mi érdekünk is vásárlóink teljes megelégedetsége. Ahogy igértem,most visszatérek még egy kicsit az impregnálásra mert nem szeretném ha ez véletlenűl is elmaradna. Költségeink kalkulásánál ez egy elég komoly tétel amit figyelembe kell vennünk. Akár 200ft/m2-től elmehetünk egészen 1000ft/m2-ig is. Az ár tükrözi a minőségbeni különbségeket is. Pénztárcánktól is függ problémamegoldó képességünk,de azért javasolnám, hogy maradjunk a középmezönynél. Ezzel elérjük, hogy ne mohásodjon a keritésünk, a bárpultunk ne árulkodjon a vörösborfóltokról és a konyhánk esetleg a zsirnyomoktól mentes maradjon, vagy akár a lépcsöházunk gyerekeink keze nyomaitól maradjon tisztán.

Reméljük sikerült felkeltenünk érdeklődését és hozzánk fordulnak kérdéseikkel , problémájukkal amiket legjobb tudásunkkal segitünk megoldani. További kellemes böngészést kivánunk.

                               Tisztelettel Szeder Béla 

Copyright © MegaSixtyNine. All Rights Reserved.